21 December 2008

Baby Pink




Ini lagi satu hoby K.pah dari dulu..... minat sgt nak buat gubahan untuk hantaran n alas dulang kali ni K.pah jahit sendiri... tapi simple jek la.beli kain satin plain, potong la ikut dulang , then jahit reben 2 tingkat keliling n letak manik kat 4 penjuru kain tu..

So far dah buat untuk adik2 bertunang n kahwin.. untuk cousin2 pon ade buat gak.. untuk diri sendiri pon buat jugak masa K.pah kahwin 6 thun lepas.. suke tengok ribbon2 yg cantik2 n kalau pi kedai jahit jahit ni .... kalau bole tak nak keluar..hihi

Baby pink, itulah nama yg diberi oleh adik kedai reben. dia kate bb pink ni combination purple n pink, cam sweet jek. memula tengok jek kaler ni, mama K.pah tros berkenan n nak buat tema baby pink untuk adik bongsu K.pah yg kawen 30 nov lepas... so dengan pertolongan adik kedai tu, sama2 kami mencari kaler yg bole di matchkan ngan bb pink nih... bukan bling pink tau... tu mawi n ekin punyer.. emm ok..Maka terhasillah gubahan bg pihak lelaki kepada pihak perempuan sebanyak 9 dulang.

1 comment:

Lynna said...

cikpah,u're doing quite a g0od j0b wit da hantaran ;) mmg byk improvement c0mpared to 6yrs ago nye.. ;p