26 March 2009

Cosmetic Purse


strawberry printed.. feel like eating it?
interested ? can email me... tq.

1st time hand quilt.. tapi sikit tu jek hihihih.. ok ke?.. tak sure la guna benang ape.. tapi tu guna benang DMC.... kalau salah harap dibetulkan ye wahai kakak2 n kawan2 yg pro hand quilt.


8 comments:

Alviana said...

kak pah.. they all look lovely :)
that hand quilt is fine with me. adding a bit artistly on it :)

Sharifah said...

thanks alviana..

:)

deja said...

cantik la kak pah,da byk kak pah jahit ek..saya baru nak mula blajar..
anyway thanx atas pujian kak pah ri tu..hehehe
kak pah, kita tkr link ye..=D

DiahRothman said...

Salam Pah, dan cuba hand-quilt... tahniah. Fabric strawberry tu KD rasa ada gak....tapi di mana ye! Nampak cantik juga buat untuk bag.. nak tiru Pah lah!

Sharifah said...

kak diah.... hihi pah pon teringin nak tiru pouvch akak tu tapi blom lg hihih

Aida said...

pah..if u wants ur quilting lines to be seen..gunakan benang DMC perle (kasar) ..the result macam shashiko japanese quilting..if not u can use normal hand-quilting thread..i normally use DMC or Coats..

Sharifah said...

kak aida... tqvm.. nanti pah try... emmm

better kan.. kalau tka tak nampak...
guna DMC perle mesti handquilt ke?

Aida said...

DMC perle..benang kasar mcm i guna utk my wall-hanging xegon tu...klu benang quilt biasa mcm adam's quilt yg purple tu..hand quilt lah..hehehe